Boedapest: de ultieme stedentrip voor studenten! 

Hou jij van sightseeing, winkelen, lekker eten en stappen? Dan zal Boedapest jou positief verrassen. Het is dé ideale stedentrip bestemming voor studenten. De stad staat vol met prachtige bouwwerken zoals het bekende Parlementsgebouw, het Vissersbastion en de Kettingbrug.

Wanneer je genoeg cultuur gesnoven hebt, en het is tijd voor een lekker drankje, neem dan een bezoekje aan een ruin bar. Deze bars zijn gevestigd op unieke plekjes in gebouwen die al jaren leegstaan. Ontmoet hier jonge locals die jou precies zullen vertellen waar je moet zijn om typische lekkere Hongaarse gerechten te eten.

Na de heerlijke maaltijd is het tijd om het geweldige nachtleven van Boedapest te ontdekken.
Het nachtleven van Boedapest is ongelooflijk divers. Hou jij van feesten in een club op een unieke locatie? Ga dan naar A38 Ship, een hip schip met een club op het water. Ben jij meer van de underground feestjes? Ga dan naar de Instant, een herenhuis omgetoverd tot een unieke discotheek waar je tot de vroege uurtjes kan dansen op verschillende muziekstijlen zoals reggae en techno.

Ben je moe geworden van het bruisende nachtleven in Boedapest en kan je wel wat energie gebruiken opladen? Kom dan tot rust in één van de vele badhuizen in de stad. Naast dat deze stad jou heel veel te bieden heeft, hoef je er niet veel geld voor uit te geven. Het leven in Boedapest is namelijk spotgoedkoop. Zo betaalde ik bijvoorbeeld voor een halve liter bier in een ruin bar omgerekend slechts €1,-!

Dus wat houdt jou nog tegen om naar Boedapest te gaan?

Een laatste tip: ga in augustus en combineer je stedentrip met het Sziget festival, één van de grootste festivals van Europa

Hallo! Wij zijn Mieke en Manon, twee toerisme studenten met een groot hart voor reizen. Mieke woont in Dordrecht en houdt van fotografie, winkelen en van lekker eten! Manon bezoekt graag de vetste festivals, is gek op stedentrips en vindt het leuk om een lekker drankje te doen met vrienden. Manon heeft afgelopen zomer deze te gekke bestemming zelf bezocht! Dus als je vragen of nog meer tips zoekt laat dan hieronder een berichtje achter.